Image Alt

Over ons

  /  Over ons

Over ons

onze geschiedenis

Menodiciotto is dé leverancier van Authentiek Italiaans ijs, bijproducten en ijsvitrines voor ijssalons en horeca. Wij maken met veel passie al ruim 30 jaar ijs in Italië en zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland en België!

Menodiciotto is ontstaan in 1980, toen Luca begon met experimenteren in de keuken van het tweesterrenrestaurant ”Al Gatto Nero” in Turijn. In 1986 besloot hij zich puur te concentreren op de productie van goed ambachtelijk Italiaans schepijs en sorbetijs en opende hij de deuren van zijn eerste ijssalon samen met zijn broer Marco.

Na het succes van de ijssalon is Menodiciotto begonnen met het produceren van ambachtelijk Italiaans schepijs voor de beste restaurants. Er werden grotere volumes geproduceerd zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen en vandaag de dag is de kwaliteit nog steeds het allerbelangrijkste.

DOE WAAR JE IN GELOOFT

“Doe waar je in gelooft” is ons motto sinds het begin. We weten precies wat we willen, namelijk de beste GELATO! We denken de hele dag aan ijs, we dromen over ijs en we testen ons ijs de hele dag. De kunst van het ijs bereiden zit hem in de passie. Gelato made with love.

Premium Italian Gelato

made with love

Wij verstaan de kunst van ambachtelijk Italiaans ijs bereiden. En dit waarderen onze klanten. We delen de visie van de ‘Slow Food beweging’ die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en zet zich af tegen de industriële productie van voedsel. Als technisch partner steunen wij de ‘Slow Food Presidia’ – een wereldwijd initiatief dat lokale producenten helpt – door hun producten te gebruiken als grondstoffen voor onze GELATO.

We hebben al 30 jaar ervaring met het maken van ambachtelijk Italiaans ijs. Goed ijs maken doe je niet zomaar: het is het resultaat van veel onderzoek en testen. Onze heerlijke smaken worden gemaakt met de meest pure ingrediënten en door gebruik te maken van gevarieerde en innovatieve processen. Dat maakt dat ons ijs behoort tot de authentieke ‘Gelato’.

AGRICULTURA

Wij vinden dat het gebruik van de traditionele landbouw cultuur van groot belang is en
selecteren alleen pure ingrediënten die vanuit de basis goed zijn.
Vanwege deze overtuiging en ter navolging van ons aandeel in Slow Food Presidia is een paar jaar geleden onze droom werkelijkheid geworden met de lancering van IoAgricultura. Op IoAgricultura produceren we onze eigen melk voor ons ambachtelijk Italiaans ijs. Op onze eigen boerderij in de buurt van Turijn grazen onze Montbéliarde koeien die gevoed worden met het hooi van de nabijgelegen velden. Hierdoor zijn we zeker van de puurheid van de melk en van een goede leefomgeving voor koeien. En dit proef je!

onze melk

We maken ons ambachtelijk Italiaans schepijs met de melk die we produceren op onze eigen melkboerderijen.

de eieren

Ons ambachtelijk Italiaans ijs wordt uitsluitend gemaakt met scharreleieren.

ons fruit

We gebruiken alleen vers seizoensfruit om voor u het lekkerste ijs te maken.

ethiek

We vinden dat onze consumenten het recht hebben om goede en gezonde producten te kopen. Daarnaast vinden wij dat onze dieren het recht hebben om goed behandeld en gerespecteerd te worden.

filosofie

Wij hebben als prioriteit om alleen met de beste ingrediënten te werken met als doel om zo lekker en puur mogelijk ijs te produceren.

Ons ambachtelijk Italiaans schepijs IS GROENER DAN OOIT

Traditie en innovatie komen samen. We gebruiken duurzame energie dankzij de zonnepanelen op het dak van ons hoofdkantoor.

Onze awards

Wij zijn trots op de awards en certifcaten die wij behaald hebben door veel aandacht en zorg in ons product en productieproces te stoppen.

BRC

Een paar jaar geleden hebben we de BRC-certificering (British Retail Consortium) verkregen. Hiermee bewijzen we dat wij de beste gelato bieden – in termen van kwaliteit, veiligheid en organoleptische eigenschappen – in de hele productie- en distributieketen.

Maestri del Gusto

Sinds 2006 hebben we de titel “Maestri del Gusto”, een prestigieuze prijs die we van de Kamer van Koophandel in Turijn ontvingen, die ons erkende als een uitstekende lokale ambachtelijke onderneming die traditionele en echte producten produceert. In 2014 werden we genomineerd in de lijst van de beste ambachtelijke bedrijven die hun omvang groeiden zonder concessies te doen aan de kwaliteit, genaamd “Oltre i Maestri del Gusto”, die onze rol als ambassadeurs van kwaliteit erkende in Italië en in het buitenland.

dairy klbd-d

Veel van onze smaken zijn nu gecertificeerd als Kosher Dairy. Het woord Kosher, wat in het Hebreeuws ‘juist’ betekent, verwijst naar het voedsel dat voldoet aan de vereisten van Joodse dieetwetten voor ingrediënten en voedselverwerking. De Kosher-certificering garandeert niet alleen dat onze producten voldoen aan de religieuze regels van onze Joodse klanten, maar garandeert ook de hoogste kwaliteitsnormen voor de selectie en verwerking van ingrediënten.